Världens äldsta sport

ulamaÄr du nyfiken på vilken sport som räknas som världens äldsta sport? Trodde du att det var fotboll eller ishockey eller någon annan stor sport som var världens äldsta? ”Fel, fel, fel, fel” som Brasse säger i TV-programmet Fem Myror Är Fler Än Fyra Elefanter. Världens äldsta sport som fortfarande spelas kallas för ulama och är en bollsport som liknar volleyboll men som spelas med höften. Ulama uppfanns av aztekerna och spelas fortfarande i Mexico.

Är MMA verkligen en sport?
MMA är en förkortning för uttrycket mixed martial arts och är en kampsport med fullkontakt där sparkar, slag, markkamp och kast ingår. I princip kan man säga att det mesta är tillåtet inom mixed martial arts och därför har denna sport blivit kraftigt ifrågasatt av många kritiker. I Sverige har man på senare år arrangerat stora MMA-galor i Globen och på andra ställen i landet. Men många frågar sig om detta verkligen är en sport.

friluftsliv

En friluftsbutik på nätet

Vi på Sportmagz.se är sen länge goda vänner med det sköna gänget på PackaLätt.se. Ett glatt team som satsar järnet på att kunna ge dig den bästa service som tänkas kan på nätet. PackaLätt är en friluftsbutik online på nätet vars sortiment är inriktat på dig och alla andra glada och förväntansfulla människor som tycker om att vara ute i skog och mark. Vänd dig därför till dem varje gång som du är i behov av att kunna uppdatera din packning inför nästa utflykt i det gröna.