Undvik reumatism genom god hälsa

Jag personligen är en väldigt aktiv människa, som älskar att träna och aktivera mig fysiskt. Därför hoppas jag innerligt att jag för alltid kommer att ha den friska och pigga kropp som jag för tillfället har. Dock är jag medveten om att med största sannolikhet kommer åldern att ta ut sin rätt, på både kropp och energi. Men jag känner att jag ska göra allt som står i min makt för att på bästa sätt förebygga att min kropp ådrar sig olika sorters skador.

Min mormor är nu 70 år gammal och hon har drabbats av reumatism. Det är någonting man påminns om varje gång man ser henne då hennes fingrar börjat krokna och rörligheten i dem börjar allt mer försvinna. Hon har väldigt svårt att greppa tag i saker och använda dom på ett normalt sett. Detta påminner mig om att jag ska vara tacksam över att jag idag kan röra mina händer och fingrar utan problem. Med tanke på hur min mormors funktionalitet är i händerna, vill jag inte ens tänka på hur det skulle bli om reumatismen angriper någon annan kroppsdel, låt säga benen?

Därför har jag nu börjat tänka på min kost, jag tänker hela tiden på vad jag stoppar i mig. Detta för att jag vill vara noggrann med att min kropp får alla de ämnen och mineraler som behövs för att hålla sig frisk och kry. Jag tänker även på min dygnsrytm och hur många timmar varje natt jag sover. Jag aktiverar även kroppen kontinuerligt med allt från promenader till tunga fyspass. Jag har sett vad reumatism kan komma med, och vill inte hamna där själv. Det vill nog inte du heller.