Snygga och funktionella träningsskor

Sportskorna eller träningsskorna har blivit riktigt snygga på senaste tiden. De tråkiga färgerna har sakta med säkert bytts ut av fräscha och färgglada alternativ som nu upptar både gymmen och löpspåren. Visst ser man en och annan grå-vit sko nu också, men de färgglada har blivit mera regel än undantag och ses både både manliga och kvinnliga fötter.

En annan nyhet är att skorna ska vara så tunna som möjligt – så kallade barfotaskor. Får några år sedan var det automatiskt så att ju tjockare sko – desto bättre, men detta håller på att ändra. Det finns ännu de som prioriterar de vanliga traditionella skorna med luftdämpning, men de tunna barfotaskorna har faktiskt blivit riktigt omtyckta på senare tid av sportande människor och åldrar.

Man skulle kanske tro att dessa typer av skor förstör fötterna, men faktum är att det i själva verket är helt tvärtom. Barfotaskor sägs bygga upp fotmuskultaturen och minska på muskel- och ledproblem i kroppen eftersom man belastningen på kroppen blir mindre.

Sidan Barfotaskor.net är en sajt som är tillägnad just barfotaskor. Där kan du hitta de flesta barfotaskor från Sveriges webbutiker och enkelt välja din egen favorit. Man skulle kanske tro att det inte finns så mycket att välja mellan ännu, men faktum är att du på sajten kan hitta barfotaskor från 12 olika skotillverkare. De flesta skor passar för träning, men det finns också några par skor som passar bättre för vardagsbruk. Vilka skor är dina favoriter?