Proteinpulver för träning

Proteinpulver har gått från att ha varit relativt okänt till att bli en vardaglig syn på gymmen. För bara tio år sedan var det knappt någon som använde kosttillskottet utom de mest energiska kroppsbyggarna. Idag har något hänt och protein som tillskott är väldigt vanligt. De finns att köpa både på internet, gymmet och på hälsokostaffären.

Vad är protein?
Protein är ett ämne i kroppen som finns helt naturligt. Aminosyror i långa kedjor är det som bygger protein. Varje dag behöver vi protein för att få energi och för att orka. Det finns i alla animaliska produkter som ägg, kyckling och nötkött men även i vissa baljväxter som bönor. Proteinet har en gynnsam effekt på våra muskler och det är därför proteinpulver är så populärt bland de som idrottar.

Ekonomiskt
Tro det eller ej men proteinpulver är faktiskt väldigt ekonomiskt. Det kanske inte känns som så då du lägger ut flera hundralappar för burken, men jämför det med hur mycket protein du faktiskt får i dig. Pulvret består ofta av hela 80 % , tänk så mycket kött och mjölkprodukter du måste handla innan kroppen får motsvarande värde som den inköpta burken. Köttprodukter är det livsmedel som är absolut dyrast i vår kost.

Fördelar
Det finns många fler fördelar med ett proteinpulver än det ekonomiska. Det första och huvudanledningen till att folk köper det är för uppbyggnaden av musklerna. Sedan är det jämförelsevis mot mat väldigt lätt att ta med sig. Det enda som behövs för att blanda ut pulvret är vatten. Du får även i dig mindre av andra ämnen än om du väljer att äta ett pulver. Eftersom det i stort sett är rent protein är fett och kolhydrater uteslutet vilket gör att många dricker dessa drycker även för att minska i vikt. Kom ihåg att kroppen behöver en viss dos av alla näringsämnen varje dag.