Pigga upp ett slitet ansikte med trötta ögon

Att ansiktet är en otroligt viktig kroppsdel håller nog de allra flesta med om. Inte bara med tanke på det faktum att vi använder ansiktet för att kommunicera med andra människor, utan också för att ansiktet är det som kännetecknar oss allra mest. Därför är det viktigt att vara mån om sitt utseende, för hur roligt är det egentigen att komma till arbetsplatsen, innebandyträningen eller kvällens middagsbjudning och se ut som ett vrak?
Tusentals och åter tusentals svenskar känner säkert igen sig i problemet med dålig hy, påsar under ögonen och rynkor i pannan. Det gäller kanske framförallt människor som börjar komma upp i åldern och närma sig 40-sträcket. Anledningarna kan vara många och varierande. Faktorer som exempelvis för lite sömn, för mycket stress, extremt varierande klimat, rökning, alkohol, smink, felaktiga rengöringsprodukter som torkar ut huden eller kollagenbrist är alla negativa för huden.

Första hjälpen för ansiktet – mata din hud med kollagen

Kollagen är en av hudens viktigaste byggstenar. Kollagen är ett protein som förekommer naturligt i våra kroppar och vi består faktiskt till omkring 30% av kollagen. Enkelt förklarat kan man säga att kollagenet är kroppens egna lim (kollagen betyder limbindare på latin) och utan kollagen i kroppen skulle vi bokstavligt talat ramla ihop. Kollagenet finns i alla kroppens organ, och med tanke på att huden faktiskt är kroppens största organ är det ganska enkelt att förstå att kroppen behöver kollagen för att hålla sig slät och fin utan rynkor och påsar under ögonen.
Det stora problemet med kollagen är att huden minskar sin produktion av naturligt kollagen desto äldre vi blir. Minskningen börjar när vi närmar oss 30-årsåldern och sedan går processen snabbt. Ett exempel som gör det enklare att förstå är att när vi människor befinner oss i 25-årsålden består vår hud av cirka 75% kollagen. Efter klimakteriet hos kvinnor minskar mängden kollagen med omkring en tredjedel var tionde år.
Därför är det viktigt att tillsätta kollagen till kroppen och som tur är finns det mängder av produkter att köpa i hudvårdsbutiker och hälsokostbutiker som innehåller kollagen. Ansiktsmasker, ögonplåster och hudkrämer är bara några av alla de olika metoder och produkter som finns att köpa innehållandes kollagen för att minska hudens åldrande.

Vanliga symptom vid kollagenbrist i ansiktet:

  1. Påsar under ögonen/mörka ringar under ögonen
  2. Rynkor i panna, under ögonen och vid kinderna
  3. Slappare hud i hela ansiktet
  4. Grånande nyans i ansiktet

Informationen i ovanstående text är hämtad från hemsidan http://www.påsarunderögonen.com/ med tillstånd från webbsidans administratör. Om du är intresserad av att läsa mer om kollagen, rynkor, påsar under ögonen eller andra hudvårdsrelaterade ting kan du med fördel besöka ovan nämnda hemsida för mer information.